Pidgin 2.7.3 and KDE4 - something wrong?

Andersen, Jan jandersen at
Mon Mar 14 12:44:27 EDT 2011

I tried to run this under strace, and the last several lines of the trace repeat this:

2786  read(7, 0x16ec764, 4096)          = -1 EAGAIN (Resource temporarily unavailable)
2786  poll([{fd=5, events=POLLIN}, {fd=4, events=POLLIN}, {fd=7, events=POLLIN}, {fd=8, events=POLLIN}, {fd=10, events=POLLIN}, {fd=11, events=POLLIN}, {fd=12, events=POLLIN}], 7, 29971

- and then it just stops. To me it looks like it tries to connect, but what do I know. Is this what one would expect to see if networkmanager report "no connections"?


-----Original Message-----
From: daniel.atallah at on behalf of Daniel Atallah
Sent: Mon 14/03/2011 16:30
To: Andersen, Jan
Cc: support at
Subject: Re: Pidgin 2.7.3 and KDE4 - something wrong?
On Mon, Mar 14, 2011 at 12:27, Andersen, Jan <jandersen at> wrote:
> I'm not quite sure what is going on here, but I hope somebody out there can help. I have just installed Debian 6 and the version of Pidgin that comes with it (2.7.3). The first time I started it up, I added my two MSN accounts and chatted happily for a while. After having rebooted the machine, however, I find it simply doesn't connect any more - it just hangs there, waiting for network connection. Is this a known problem? I assume this isn't Pidgin that has an error, but where do I start in order to debug this?

The problem is that networkmanager is reporting that you don't have
any connections, so Pidgin doesn't try to connect.


More information about the Support mailing list