Yet another gtalk "not authorized"

B Wooster bwooster47 at gmail.com
Thu Sep 23 12:31:20 EDT 2010


Well, this looks a bug - is there a workaround, the older Pidgin worked fine.

According to http://code.google.com/apis/talk/jep_extensions/jid_domain_change.html
when connecting to talk.google.com must do this:
set client-uses-full-bind-result attribute to "true."

But clearly it is not doing that as shown in the log below:

On Thu, Sep 23, 2010 at 11:39 AM, B Wooster <bwooster47 at gmail.com> wrote:
> Have tied all of the help pages out there, with different
> ports/servers from each page, but a non-gmail address always fails on
> Vista with "Not Authorized".
>
> Google Talk client on Vista works.
> Pidgin 2.6.6 on Linux works.
> Pidgin 2.7.3 on Vista fails.
>
> Only difference I can see in the debug log is this:
> (10:54:48) sasl: Mechs found: PLAIN X-GOOGLE-TOKEN
> (10:54:48) jabber: Sending (ssl) (someone at example.com/): <auth
> xmlns='urn:ietf:params:xml:ns:xmpp-sasl' mechanism='PLAIN'>password
> removed</auth>
> (10:54:49) jabber: Recv (ssl)(77): <failure
> xmlns="urn:ietf:params:xml:ns:xmpp-sasl"><not-authorized/></failure>
>
> The send is missing  xmlns:ga - could that be a problem?
>
> On the working Pidgin (older 2.6.6):
> (10:58:40) jabber: Sending (ssl) (someone at example.com/): <auth
> xmlns='urn:ietf:params:xml:ns:xmpp-sasl' mechanism='PLAIN'
> xmlns:ga='http://www.google.com/talk/protocol/auth'
> ga:client-uses-full-bind-result='true'>password removed</auth>
> (10:58:40) jabber: Recv (ssl)(51): <success
> xmlns="urn:ietf:params:xml:ns:xmpp-sasl"/>
>
> Anything else I should try?
>



More information about the Support mailing list