Can someone from Pigeon respond? Need Help with Pigeon

Karen Luce karen.luce at oracle.com
Wed Nov 17 11:58:43 EST 2010


Hi, first off, I have addressed all these issues with our local IT.  Noone can explain the sound.  Pigeon is quite limited with the options to select sound and everything that is reasonable is selected.

The sound I chose is tada and yes, it plays fine in the preview mode.

Ironically, right now the sound is working.  So maybe when I re-installed this morning it finally took.  Im not holding my breath though as yesterday it was working then would go silent for no reason in middle of conversation.

Ill just accept this as a gift and let it be.

Can you as Pigeon experts ...explain why the sound would disappear even though all the selections are checked, preview plays fine etc.

If it is not our Beehive server what causes this?  I sent a message corporate wide to see if anyone else has experienced this and only one person replied back their sound was working. Everyone else said their sounds do not work or is sporadic.

-----Original Message-----
From: Daniel Atallah [mailto:datallah at pidgin.im] 
Sent: Wednesday, November 17, 2010 11:16 AM
To: Karen Luce
Cc: support at pidgin.im
Subject: Re: Can someone from Pigeon respond? Need Help with Pigeon

On Wed, Nov 17, 2010 at 10:32, Karen Luce <karen.luce at oracle.com> wrote:
>
> I sent a message yesterday regarding my sound not working.  But today I have a new issue where the reply box in an IM is collapsed?  In other words, when I try to respond to someone’s IM the box where I type my response is all collapsed?  It only opens when I start to type but this is really annoying?  It was not like that before?
>
>
>
> It just keeps getting more and more unstable this pigeon.
>
>
>
> Can you tell me if there is a setting for this collapsing and how to get it to stay open fixed?

There is a setting in the conversation preferences for the minimum
input area height.

A few users have reported issues with that setting not working
correctly, apparently this happens with some fonts.  It is possible
that is what you're seeing.


> Also, is the sound instability due to our network servers in Beehive?  We do have an ongoing corporate wide issue with Beehive funcitionality being all messed up.  Apparently the IT folk’s tried to force an upgrade and then all problems started happening where calendar invites were disappearing, Pigeon was showing people offline that were not.  So could the sound be affected due to  Beehive issues?

That isn't likely, but in most cases you should be seeking support
from your internal IT before coming here.

> I do have the settings correct for sound.  I do not have mute selected.  Here is a screen shot:
>
>
>
> Even though I have the settings in sound to always play a sound for all messages rec’d it only plays sound randomly within conversation but the most important place I need sound is when I receive the first message from someone.  It is totally silent.
>
>
>
> Then I experience sound when I reply and hear them on their replies but then it will all the sudden go silent again on both receiving and replying.  This is so frustrating.
>
>
>
> I have gone back in and chose the sound over and over again but it will go back to default sound sometimes or even though the sound I chose is selected will not play it when I receive a message.


What is the sound you've chosen?

Does it play when you push the "Preview" button?

-D



More information about the Support mailing list