Pidgin 2.5.2 failed to connect

Stefan X stefanxe at gmx.net
Tue Oct 21 10:40:18 EDT 2008


Hi Daniel!
I double-checked but the checkbox you mentioned is NOT selected.

Thanks!

Daniel Atallah schrieb:
> On Tue, Oct 21, 2008 at 9:13 AM, Stefan X <stefanxe at gmx.net> wrote:
>> I was happy to tryout Pdigin 2.5.2 which should fix the ticket #1435
>> ("server handshake failes due to cipher spec mismatch"). Unfortunately
>> connecting to my Jabber account (ejabberd) through port 5222 (new TLS
>> protocol) still fails. Connecting with old SSL to port 5223 is still
>> possible. Here is the debug log when connection to port 5222:
>>
>>> ---
>> (15:01:49) account: Connecting to account stefan at example.com/Home
>> (15:01:49) connection: Connecting. gc = 03728510
>> (15:01:49) dnsquery: Performing DNS lookup for jabber.example.com
>> (15:01:49) dnsquery: IP resolved for jabber.example.com
>> (15:01:49) proxy: Attempting connection to 84.19.xxx.yyy
>> (15:01:49) proxy: Connecting to jabber.example.com:5222 with no proxy
>> (15:01:49) proxy: Connection in progress
>> (15:01:49) proxy: Connected to jabber.example.com:5222.
>> (15:01:49) jabber: Sending: <?xml version='1.0' ?>
>> (15:01:49) jabber: Sending: <stream:stream to='example.com'
>> xmlns='jabber:client' xmlns:stream='http://etherx.jabber.org/streams'
>> version='1.0'>
>> (15:01:49) jabber: Recv (21): <?xml version='1.0'?>
>> (15:01:50) jabber: Recv (365): <stream:stream xmlns='jabber:client'
>> xmlns:stream='http://etherx.jabber.org/streams' id='287236560'
>> from='example.com' version='1.0'
>> xml:lang='en'><stream:features><mechanisms
>> xmlns='urn:ietf:params:xml:ns:xmpp-sasl'><mechanism>DIGEST-MD5</mechanism><mechanism>PLAIN</mechanism></mechanisms><register
>> xmlns='http://jabber.org/features/iq-register'/></stream:features>
>> (15:01:50) account: Disconnecting account 00CD9708
>> (15:01:50) connection: Disconnecting connection 03728510
>> (15:01:50) jabber: XML parser error for JabberStream 036BBA00: Domain 1,
>> code 5, level 3: Extra content at the end of the document
>>
>> (15:01:50) jabber: jabber_actions: have pep: NO
>> (15:01:50) connection: Destroying connection 03728510
>>> ---
>> My ejabberd server tells me "Accepted connection".
>>
>> Any ideas what may be the cause of this problem?
> 
> It looks like you have the "Create this new account on the server"
> checkbox checked (it is trying to register a new account).  If you're
> just trying to connect to an existing account, you shouldn't have that
> checked.
> 
> -D
> 



More information about the Support mailing list