Only with Windows: myaccount at disabled - "Not authorized"

Steph1664 ste1664 at
Tue Nov 11 16:04:20 EST 2008

Hello Pidgin support team, developers and users :)

Here is my strange problem: On the same PC (laptop HP 8510p) in dual-boot

- Pidgin running in Ubuntu 8.10: No problem, whatever the Pidgin version is.

- Pidgin (tested with 2.5.0, 2.5.1 and 2.5.2) runing on Windows XP SP3
(firewall disabled):
Error message: myaccount at disabled - "Not authorized"
I remember it worked fine with some older versions but I don't remember wich
ones (perhaps 2.0.0 and before).

My Windows installation is normally clean I only install some well-known
software - like Pidgin ;) - no spywares, no flash games, etc...

Debug log Windows version:

(15:25:34) account: Connecting to account myaccount at
(15:25:34) connection: Connecting. gc = 01739778
(15:25:34) dnssrv: querying SRV record for
(15:25:34) dnssrv: found 5 SRV entries
(15:25:34) proxy: No Windows proxy set.
(15:25:34) dnsquery: Performing DNS lookup for
(15:25:34) dnsquery: IP resolved for
(15:25:34) proxy: Attempting connection to
(15:25:34) proxy: Connecting to with no proxy
(15:25:34) proxy: Connection in progress
(15:25:35) proxy: Connected to
(15:25:35) jabber: Sending: <?xml version='1.0' ?>
(15:25:35) jabber: Sending: <stream:stream to=''
xmlns='jabber:client' xmlns:stream=''
(15:25:35) jabber: Recv (386): <?xml version="1.0"
encoding="UTF-8"?><stream:stream from="" id="BEAEF24612F9A651"
version="1.0" xmlns:stream=""
(15:25:35) jabber: Sending: <starttls
(15:25:35) util: Writing file prefs.xml to directory C:\Documents and
Settings\Useraccount\Application Data\.purple
(15:25:35) util: Writing file C:\Documents and
Settings\Useraccount\Application Data\.purple\prefs.xml
(15:25:35) jabber: Recv (50): <proceed
(15:25:35) nss:,O=Google Inc.,L=Mountain
View,ST=California,C=US issuer=OU=Equifax Secure Certificate
(15:25:35) nss: subject=OU=Equifax Secure Certificate
Authority,O=Equifax,C=US issuer=OU=Equifax Secure Certificate
(15:25:35) certificate/x509/tls_cached: Starting verify for
(15:25:35) certificate/x509/tls_cached: Checking for cached cert...
(15:25:35) certificate/x509/tls_cached: ...Found cached cert
(15:25:35) nss/x509: Loading certificate from C:\Documents and
(15:25:35) certificate/x509/tls_cached: Peer cert matched cached
(15:25:35) certificate: Successfully verified certificate for
(15:25:35) jabber: XML parser error for JabberStream 00D5FD40: Domain 1,
code 5, level 3: Extra content at the end of the document

(15:25:35) jabber: Sending (ssl): <stream:stream to=''
xmlns='jabber:client' xmlns:stream=''
(15:25:35) jabber: Recv (ssl)(176): <?xml version="1.0"
encoding="UTF-8"?><stream:stream from="" id="AF16944DC350647D"
version="1.0" xmlns:stream=""
(15:25:35) jabber: Recv (ssl)(166): <stream:features><mechanisms
(15:25:35) sasl: Mechs found: PLAIN 
(15:25:35) jabber: Sending (ssl): <auth
(15:25:35) jabber: Recv (ssl)(77): <failure
(15:25:35) jabber: Recv (ssl)(16): </stream:stream>
(15:25:35) jabber: Server closed the connection.
(15:25:35) account: Disconnecting account 00C7D650
(15:25:35) connection: Disconnecting connection 01739778
(15:25:35) connection: Destroying connection 01739778

I'm available for your questions and tests. I will regulary come back to
follow your answers.
Many thanks in advance for your help.

View this message in context:
Sent from the Pidgin Support List mailing list archive at

More information about the Support mailing list